Evropska liga, 3. pretkolo
0

Hajduk blizu čuda na San Siru

Totalsport
Slavlje igrača Hajduka protiv Intera (Foto: AFP)
Slavlje igrača Hajduka protiv Intera (Foto: AFP)
Nogometaši splitskog Hajduka u uzvratnoj su utakmici 3. pretkola Europa lige u gostima s 2-0 pobijedili talijanski Inter. Kao i Slaven Belupu, nedostajao im je jedan pogodak za produžetke.

Odličnu partiju na legendarnom milanskom stadionu San Siro pružila je mlada ekipa Hajduka pod vodstvom trenera Miše Krstičevića, a da je lopta Ante Vukušića u 79. minuti ušla u mrežu, mogli su "bijeli" potpuno zakomplicirati stvari za Inter.

Naime, od samog početka susreta Hajduk se postavio vrlo hrabro i u početnim minutama najavio da je u Milano došao barem po pogodak. U najbolju moguću priliku došli su Splićani u 23. minuti kada je francuski sudija Turpin opravdano pokazao na bijelu tačku nakon starta Samuela nad Ivanom Vukovićem. Siguran izvođač bio je Ante Vukušić. Tih 0-1 još nije pretjerano uzbuđivalo domaćine, ali ih je zato dodatno uzdrmao najbolji igrač Hajduka u ovoj i prošloj prvenstvenoj utakmici u Zadru, Crnogorac Ivan Vuković. Nakon izborenog jedanaesterca, fantastičnim je udarcem iz voleja u suprotni gornji ugao u 58. minuti popularni "Giga" povisio na 2-0 i doveo Hajduk na gol od poravnanja splitskih 0-3 za Inter.

U završnih 20 minuta pokazalo se i da je Krstičević kvalitetno fizički pripremio svoje igrače budući nisu padali u trci s domaćinima. U 79. minuti nakon vrlo dobrog prodora Gorana Jozinovića s lijeve strane, Ante Vukušić je primio loptu unutar kaznenog prostora Intera, dobro tukao iz okreta, ali je lopta otišla tik uz lijevu stativu.

Naravno, imao je i Inter nekoliko odličnih i čistih šansi iz polukontri i kontri, ali je golman Hajduka Goran Blažević i na San Siru potvrdio vrhunsku formu na početku sezone i "zaključao" svoja vrata.

Uvjerljivi su u drugim utakmicama očekivano bili Liverpool protiv bjeloruskog Gomelja, te Marseille protiv turskog Eskişehirspora s 3-0 pobjedama. 

Evropska liga, 3. pretkolo, revanši:

Inter – Hajduk 0-2 (Vukušić 23-11m, Vuković 58), ukupno 3-2 Legia – Ried 3-1 (Saganowski 41, Radović 55, Ljuboja 63 /Žulj 76), 4-3 Liverpool – Gomelj 3-0 (Borini 21, Gerrard 41, Johnson 72), 4-0 Marseille – Eskişehispor 3-0 (Ayew 7, 66, Gignac 36), 4-1