Premiership
50

Haaland i Grealish nezaustavljivi, razigrani City ponovo prebacio pritisak na Arsenal

D. P.
Haaland je već došao do 30 golova u Premier ligi ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Haaland je već došao do 30 golova u Premier ligi ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja razbili su Southampton na gostovanju rezultatom 4:1 i tako nastavili potjeru za vodećim Arsenalom u Premier ligi.

City je s osam bodova zaostatka i utakmicom manje stigao na jug Engleske kod fenjeraša i tu je ostvario laganu i očekivanu pobjedu.

Manjih problema Građani su imali samo dok nisu došli do vodećeg gola. Nizale su se šanse, ali je onda finiš prvog poluvremena donio gol kojim je skinut teret s leđa gostiju.

Kevin de Bruyne je sjajno centrirao s lijeve strane, a Erling Haaland postiže novi gol za Građane. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U 58. minuti gosti su došli do drugog gola. Sve bolji Jack Grealish postiže pogodak za 0:2.

Grealish je nastavio sa sjajnim igrama i u 68. minuti kada je asistirao Haalandu za već 30. gol u Premier ligi ove sezone.

Do kraja utakmice po jedan gol na obje strane za konačnih 1:4. Prvo je za Southampton počasni pogodak postigao Sekou Mara, da bi Julian Alvarez s bijele tačke postavio konačan rezultat.

City nakon ove pobjede ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala, dok je Southampton sa samo 23 boda zakucan za dno tabele.

Rezultat i strijelci:

Southampton - Manchester City 1:4 (Mara 72' / Haaland 45', 68, Grealish 58, Alvarez 74')

Tabela: