Nogomet
0

Gullit: Sumnjam da će Mourinho ponoviti jednak uspjeh

Totalsport
Ruud Gullit
Ruud Gullit
Bivši menadžer Chelseaja Ruud Gullit (51) izrazio je sumnju o tome može li Jose Mourinho u svom drugom menadžerskom mandatu na klupi Bluesa ponoviti jednak uspjeh iz prvog.

Bivši trener Porta, Intera i Real Madrida odveo je Chelsea između 2004. i 2007. godine do dva premierligaška naslova, dva Liga kupa i jednog FA Cupa, ali je na početku drugog mandata u dosad sedam službenih utakmica ostvario "tek" tri pobjede.

"Imam svoje sumnje. Ne zbog Mourinhovih kvaliteta, imam sumnje u to da se može doći u tim po drugi put i ponoviti jednak uspjeh. Ako dokaže da sam u krivu to bi bilo nevjerovatno dostignuće jer ne viđam često uspjeh u drugom mandatu",rekao je Gullit.

Mourinhu nije trebalo dugo da odgovori Nizozemcu na njegove opaske.

"Ruud Gullit je drugačiji stručni sukomentator jer je prije bio i menadžer. Ali mislim da ne bi smio biti jako ponosan menadžer zbog onoga što je napravio u zadnje tri godine".

Nakon Mourinhovog odgovora ponovo se oglasio Gullit.

"To je dobro, mora zaštititi svoje igrače i ono što radi. Ne vrijeđaju me njegove riječi, a činjenica da je uzeo vremena da progovori pokazuje da smo pogodili u pravu tačku, a on je na svoj način želio zaštititi igrače".