Nogomet
3

Guardiola želi Gabriela Milita za pomoćnika u Bayernu

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši trener Barcelone Pep Guardiola počeo je polako slagati stručni štab s kojim će od ljeta preuzeti klupu Bayerna. Novo ime na popisu želja mu je Gabriel Milito (32).

Nekadašnji igrač Barcelone i argentinski reprezentativac prošlo je ljeto zaključio karijeru zbog brojnih problema s povredama. Marca piše da je Guardiola stupio u kontakt s njim i ponudio mu mjesto u svom stručnom štabu. Iako Argentinac još nije službeno potvrdio saradnju, madridski dnevnik tvrdi da je odbio već nekoliko poslova u rodnoj zemlji upravo zato jer svoju budućnost vidi uz Guardiolu.

Mlađi brat Interovog napadača Diega je igrao za Independiente, Zaragozu i Barcelonu, a u reprezentaciji Argentine je skupio 42 nastupa.

Podsjetimo, njemački i španski mediji već su ranije pisali da je jedan od kandidata za Guardiolinog pomoćnika i Thomas Christiansen. Bivši španski reprezentativac rođen u Danskoj dobro poznaje njemački nogomet jer je igrao za Bochum i Hannover, ali i Guardiolu koji mu je bio klupski saigrač u Barceloni u sezoni 1995/96.