Nogomet
6

Guardiola vratio Tourea, a on donio pobjedu protiv Palacea, Liverpoolu bod kod Southamptona

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 12. kolu Premiershipa Manchester City je u gostima rezultatom 2:1 slavio protiv Crystal Palacea.

Pep Guardiola je "ratovao" sa Yayom Toureom i njegovim agentom, ali je danas konačno odlučio uvrstiti ga u prvu postavu, a to se ispostavilo ključnim potezom. Jedini meč u kojem je Toure nastupio u ovoj sezoni bio je onaj uzvratni u play offu Lige prvaka protiv Steaue.

Toure je postigao oba gola protiv Palacea (39', 83') i donio tri boda Građanima, a jedini gol za domaći tim postigao je Wickham u 66. minuti.

Liverpool je nakon tri vezane pobjede upisao remi bez golova u gostima protiv Southamptona (0:0). Ekipa Jurgena Kloppa bila je bliža pobjedi, ali morat će se zadovoljiti bodom i, ukoliko Chelsea slavi kod Middlesbrougha, naredno kolo Redsi neće dočekati na prvom mjestu tabele.

Bournemouth je golom Akea minimalno slavio protiv Stokea u gostima (1:0), a tragičar domaćeg tima je Krkić koji je u 48. minuti promašio penal.

Svoj šesti poraz u ligi upisao je aktuelni šampion Leicester City koji je u gostima rezultatom 2:1 poražen od Watforda. Capoue je u 33. sekundi pogodio za 1:0, a na 2:0 povisio je Pereyra u 12. minuti. Konačnih 2:1 postavio je Mahrez golom iz penala u 15. minuti.

Everton je na svom Goodisonu u finišu meča stigao do boda protiv Swanseaja (1:1). Sigurdsson je golom iz penala u 41. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali je Coleman u 89. minuti donio bod Evertonu.

Sunderland je golovima Defoea (34') i Anichebea (62', 84') savladao Hull City (3:0) na domaćem terenu i tako stigao do svoje druge pobjede u sezoni, odnosno druge uzastopne. Domaćin je utakmicu završio sa igračem manje pošto je Djilobodji u 89. minuti dobio drugi žuti karton.

Tabela: