Ima li dobitnu kombinaciju
58

Guardiola: Uvjeren sam da ćemo igrati finale u Münchenu

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Barcelone Josep Guardiola dobro je analizirao prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu i misli da je pronašao dobitnu kombinaciju za uzvrat.

"Utakmica će biti poput one protiv Real Madrida. Važno je da imamo strpljenja i uopće ne sumnjam da ćemo igrati veliko finale u Münchenu", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare večer uoči utakmice.

"Moji su igrači izvlačili i teže situacije u prošlosti. Uvijek sam bio suočen s izazovima u koje ulazim s velikim optimizmom jer imam vjeru u ovu ekipu. Naredna utakmica nije izuzetak", veli trener Katalonaca koji se ne želi više vraćati na temu poraza od Reala u "clasicu".

"Ovo je polufinale Lige prvaka. Nije bitno da li smo igrali dan ranije, tri dana ranije... Sve što tražim jest da momci budu spremni izboriti finale".

Što se Chelseaja tiče, Guardiola očekuje sličan pristup utakmici kao i prošle sedmice. "Svjesni smo njihove snage. Već godinama igraju na način na koji igraju. Moramo pronaći način da dođemo u priliku postići pogodak te ju što prije iskoristiti. Moramo paziti da nam se ne dogodi kao u prvoj utakmici, da kada izgubimo loptu, Chelsea jurne u kontru", istakao je Pep.

No ipak, najburniji dio novinske konferencije bio je kada je jednog novinara, iako je Guardiola rekao da ne želi o tome razgovarati, zanimalo zašto su "el clasico" započeli Cristian Tello i Thiago Alcantara dok su Pique, Fabregas, Pedro i Sanchez grijali klupu. Guardiola je nakon toga izgubio živce.

"Ako imate potrebu nekoga napadati, napadajte mene. Ne Thiaga, ne Tella. To su djeca, napadajte mene. Proanalizirajte malo igru Tella. Igrao je dobro, a vi pljujete po njemu. Stvorili smo puno prilika za gol", rasrdio se trener Katalonaca.

Utakmica protiv Chelseaja na rasporedu je u utorak s početkom u 20:45.