Nogomet
19

Guardiola upozorava United: Schweinsteiger već dvije godine nije u formi

Klix.ba
Schweinsteiger i Guardiola na treningu Bayerna (Foto: Arhiv/EPA)
Schweinsteiger i Guardiola na treningu Bayerna (Foto: Arhiv/EPA)
Trener Bayerna Pep Guardiola tvrdi da pojačanje Manchester Uniteda Bastian Schweinsteiger već dvije godine nije u formi.

Španski stručnjak je njemačkog kapitena trenirao u Bayernu, gdje je Schweinsteiger proveo cijelu svoju karijeru prije odlaska na Otok. Proteklih sezona on se često borio sa povredama, a United ga je ipak kupio za 12 miliona funti.

Prošle sezone Schweinsteiger je za Bayern počeo 15 utakmica u Bundesligi, a njegov bivši trener tvrdi da ima velikih problema sa formom.

"Kad ne bude imao problema sa povredama uvjeren sam da će biti veoma dobar u timu Manchester Uniteda. On je vrhunski igrač. Ipak, nesrećom, protekle dvije godine nikad nije bio u dobroj formi. Iskreno se nadam da će se u Unitedu dobro pokazati", poručio je Guardiola.

Schweinsteiger se odlaskom u englesku Premier ligu ponovo našao pod trenerskom palicom Louisa van Gaala, koji ga je trenirao od 2009. do 2011. godine. Iako je 31-godišnji Nijemac sa reprezentacijom svoje zemlje osvojio titulu prvaka svijeta 2014. godine u Brazilu, sa formom se mučio i prije i nakon ovog takmičenja.