"Zasluženo u polufinalu Kupa kralja"
0

Guardiola: Ukupno gledajući bili smo bolji od Reala

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Poslije napete završnice u Kupu kralja s Realom trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola smatra da je ukupno gledajući njegova ekipa zasluženo prošla dalje.

Premda ih je veliki rival iz Madrida nakon dugo vremena nadigrao, nogometaši Barcelone uspjeli su odbraniti prednost stečenu na Santiago Bernabeuu, te izboriti polufinale Kupa kralja.

"Real je u uzvratu učinio isto što bismo i mi da smo se našli u njihovoj situaciji. Moji igrači su pokazali snagu i zato im čestitam. Real je velika ekipa, stoga je ovaj plasman u polufinale još vredniji, a mislim da smo mi, uprkos odličnoj igri Reala na Camp Nouu, ipak bili bolji ako gledamo svih 180 minuta", izjavio je strateg Barce nakon dvoboja u srijedu.

Novinare je zanimalo je li ovo bila najstresnija utakmica za Guardiolu na klupi katalonskog sastava.

"Ne, nije. Mislim da je teža i stresnija bila utakmica protiv Seville 2010. godine. Vodili smo 3-0, a oni su stigli na 3-2, a da su izjednačili, ne bismo postali prvaci", odgovorio je 41-godišnji Guardiola i kratko poručio kolegi na klupi Reala:

"Vrlo ga cijenim, a želim mu čestitati i na pohvalama koje je izrekao za našu igru na Santiago Bernabuu u prvoj utakmici."

Da su igrači Barcelone znali koliko ih teška utakmica očekuje, potvrdio je nakon ogleda i strijelac Dani Alves.

"Znali smo da će biti vrlo teško do samog kraja. Ovakav Real nam uvijek zadaje probleme jer stvara strašan pritisak. Bili su fenomenalni, nisu nam dozvolili da razvijemo svoju igru i zato smo jako sretni zbog prolaska. Uistinu su odlučivale sitnice", rekao je Alves.