Nogomet
115

Guardiola: Dao sam život za ovaj tim, žao mi je igrača

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Bayern Minhena Pep Guardiola neće osvojiti Ligu prvaka ni u ovoj sezoni i bez "klempavog" trofeja napušta prvake Njemačke i putuje u Manchester City. Uspio je Bayern u uzvratu Lige prvaka savladati Atletico Madrid sa 2:1, ali španski tim s ukupnih 2:2 ide dalje zbog postignutog gola u gostima. Guardiola je ponosan na svoje igrače.

Tri puta je Guardiola na kormilu Bayerna igrao polufinale Lige prvaka i svaki put je ispao od španskog tima. Real Madrid ga je pregazio sa 5:0 u dvomeču, Barcelona sa 5:3. Atletico je prošao sa 2:2 iako je Bayern uputio 35 udaraca prema golu Oblaka.

"Dao sam svoj život za ovaj tim, borio sam se i dao najbolje. To je sve. Mi nismo u finalu Lige prvaka, ali ja sam ponosan na tim. Igrali smo kako smo željeli. Nedostajao je gol. Najviše mi je žao igrača. Tugovat ćemo još sutra, a onda dan kasnije počinju pripreme za Ingolstadt", kazao je Guardiola nakon meča.

Guardioli će vjerovatno bod biti dovoljan da osvoji Bundesligu, dok se u finalu DFB Pokala 21. maja treba sastati sa Borussijom Dortmund. Ali, ta dva trofeja će teško ublažiti bol za Ligom prvaka.