Nogomet
1

Guardiola: Bayern još nije moja ekipa

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
"Ekipa je malo bolja nego prije, ali i dalje to nije moja ekipa", rekao je trener Bayerna Pep Guardiola uoči bundesligaškog derbija protiv Borussije Dortmund.

Bivši Barcelonin trener ljetos je naslijedio Juppa Heynckesa na klupi bavarskog kluba, a dobio je nezahvalan zadatak jer nije jednostavno ponoviti "treble" koji je uspio njegovom prethodniku.

"Treba mi još vremena. Imali smo jako dobre rezultate, ali moj je stil igre posve drugačiji. U Njemačkoj postoji kultura kontranapada koja nije dio moje igre. To je proces. Ne mogu reći da smo veliki jer smo na vrhu tabele i jer smo prošli dalje u Ligi prvaka. I dalje nismo veliki".

U Bundesligi Bayern na vrhu tabele nakon 12 kola ima četiri boda prednosti ispred Borussije Dortmund i Bayera, a eventualnom pobjedom na Signal-Iduna Parku mogu žuto-crnima odmaknuti na sedam bodova razlike.

"Igramo i treniramo za ovakve utakmice i sretni smo zbog ovakve prilike. To je velika, velika prilika. Oni su najbolja ekipa na svijetu u tranziciji. Ako im dopustimo da trče na nas onda nećemo imati šanse. Moramo igrati najbolje što možemo".

Uprkos izostancima važnih igrača poput Francka Riberyja, Guardiola odbija tražiti alibi.

"Ne smije biti izgovora. Mrzim izgovore. To je problem, ali prvenstveno sam tužan zbog igrača".