Nogomet
16

Griezmann: Želio bih igrati s Pogbom na klupskom nivou, s njim pričam o Mourinhu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann je izjavio da bi volio igrati sa saigračem iz reprezentacije Francuske Paulom Pogbom na klupskom nivou.

Bivši ofanzivac Real Sociedada i veznjak Manchester Uniteda Pogba na društvenim mrežama postavljaju zajedničke fotografije što pokazuje njihovo prijateljstvo. Oni se spremaju za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj Francuska 11. novembra dočekuje Švedsku. Griezmann je kazao da Pogbu ispituje o Unitedu, igračima tog kluba i treneru Joseu Mourinhu.

"Pričam sa Pogbom o Manchester Unitedu. Mislim da je to veliki klub i ima dobru infrastrukturu. Pitam Pogbu o nekim igračima i da li su ono toliko dobri ili da li je Mourinho zaista toliko dobar. Čujete mnogo špekulacija o meni i Manchester Unitedu i Paris Saint-Germainu, ali sada se ne vidim kako napuštam Atletico Madrid. Ali, bilo bi lijepo jednog dana igrati sa Pogbom", kazao je Griezmann.

Posebnu pažnju na sebe Griezmann je skrenuo na minulom Euru u Francuskoj gdje je sa svojom reprezentacijom osvojio drugo mjesto. Griezmann je sa šest golova bio najbolji strijelac Eura, a izabran je i za najboljeg igrača prvenstva po izboru UEFA-e.