Zadatak obavljen
77

Grbavica je spremna: Pogledajte kako izgleda Željin teren nakon višednevnih padavina

D. P.
Željezničar od 13 sati dočekuje Posušje (Foto: FK Željezničar)
Željezničar od 13 sati dočekuje Posušje (Foto: FK Željezničar)
Stadion Grbavica spreman je za odigravanje utakmice Željezničara i Posušja koja je zakazana za 13 sati u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Navijači Željezničara i svi oni koji su željeli prisustvovati utakmici opravdano su strahovali zbog uvjeta na stadionu Grbavica zbog višednevnih padavina u Sarajevu.

Jučer i danas u Sarajevu pada snijeg, a on je znao biti i najveći "neprijatelj" organizacije utakmica u BiH. Prije toga u glavnom bh. gradu padala je kiša pa su navijači s pravom strahovali kako će teren izgledati.

No, agilni radnici u FK Željezničar iskoristili su najlone kojim su prekrili travnjak, tako da on trenutno izgleda potpuno spreman za igru.

Plavi su objavili fotografiju trenutnog izgleda terena na Grbavici i čini se da je i više nego spreman za utakmicu. Naravno, za očekivati je da u toku utakmice teren postane teži za igru nakon što krene "borba" nogometaša, ali je svakako evidentno da su organizatori učinili dobar posao u pripremi utakmice.

Susret Željezničara i Posušja igra se na stadionu Grbavica s početkom u 13 sati. Možete ga pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.