Slučaj Radnik
2

Gradonačelnik Bijeljine otkrio koliki je dug Borca, pita se kako im nisu blokirani računi

H. H.
Foto: FK Radnik
Foto: FK Radnik
FK Radnik Bijeljina nalazi se u velikoj krizi, a nakon što su ispali iz Premijer lige BiH ovaj klub je napustio veliki broj igrača i njihova budućnost je trenutno pod velikim znakom pitanja. Zbog toga se oglasio i gradonačelnik Ljubiša Petrović kojem mnoge stvari nisu jasne.

Vrhunac svega je posljednji trening kluba gdje su se treneru Veliboru Đuriću odazvala samo šestorica igrača. Situacija se pogoršava iz dan u dan i trenutno je neizvjesna čak i budućnost i opstanak kluba.

Ipak, Petroviću nije jasno kako je Radniku blokiran račun kada su prema njegovim saznanjima dugovi Borca četiri puta veći.

"Šta je u osnovi politika, provokacija, dvostruki aršini, sva navedeno, sami procjenite. Dat ću vam i ovaj provjeren podatak - dugovi Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke prema Poreskoj upravi su 8 miliona KM, dakle skoro četiri puta veći dug nego što je dug našeg Radnika. Račun Borca nije blokiran, a naš jeste, pa po kojoj osnovi?

Reći ću vam po kojoj osnovi, po osnovi istoj onoj koja se do sada primenjivala na svim drugim poljima, a to je da pokušaju uništiti sve ne bi li mene prikazali kao nesposobnog gradonačelnika, a sebe spasili krivičnih prijava i prokrčili put za nove poduhvate koji će rezultirati sticanjem ličnog bogatstva dok će Grad dobiti kašičicu tek da se održava u životu", objavio je Petrović na Faceboku.

Gradonačelnik Bijeljine je zamolio sve igrače, trenere i one koji su u klubu da u četvrtak 28. jula dođu na stadion kako bi zajedno pokušali naći riješenje za FK Radnik.