Nogomet
0

Grabus autogolom donio Zeničanima pobjedu u 89. minuti

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Čelik - Travnik (Foto: Klix.ba)
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 20. kola BHT Premijer lige Čelik je na Bilinom Polju pobijedio Travnik rezultatom 2:1. Poveli su domaći golom Kajkuta u 14. minuti, a poravnao je Simeunović u 78. minuti.Ipak, tri boda crveno-crnima donio je Grabus autogolom u 89. minuti.

U uvodu treba istaći da je početak kasnio 25 minuta navodno zbog dugovanja NK Travnik NSBiH. Međutim, nakon kraće pauze došlo se do rješenja.

Domaći su krenuli ofanzivno. Stajić već u 4. minuti isprobao svoj šut, ali je Fejzić bio oprezan. Pet minuta poslije Barać iz slobodnjaka pogađa prečku. Inicijativa se isplatila u 14. minuti. Stajić je odlično asistirao za Kajkuta koji pogađa za 1:0.

Igrao se 22.minut kada je Barać ponovo šutirao. No, bio je neprecizan. U 30. minuti iz slobodnog udarca pokušao je i Kajkut, ali bez veće opasnosti za Fejzića.

Domaći su na odmor otišli s minimalnom prednošću.

I u nastavku su izabranici Vlade Jagodića krenuli snažno. U 54.minuti Mešanović je pokušao ugroziti gol Travničana, ali bez uspjeha. Poslije toga najčešće se igralo između dva šesnaesterca.

Kajkut je u 78.minuti bio "oči u oči“ s Fejzićem ali je pucao preko gola. Kazna je stigla već u narednom napada. Neopreznost odbrane crveno - crnih iskoristio je Simeunović koji preciznim udarcem matira Adilovića.

Nakon toga su gosti su se opredijelili na odbranu. Ipak, nisu izdržali. Neoprezna intervencija Suada Grabusa u 89. minuti donijela je Zeničanima tri izuzetno važna boda. On je pokušao da izbije loptu, ali je bio nesmotren i matirao je svog golmana Fejzića.