Uzajamna podrška
51

Gospodski potez Caballera nakon odluke Sarrija: Odmah sam prišao Kepi i dao mu savjet

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski golman Willy Caballero iznenada je dobio priliku na golu Chelseaja nakon što je Kepa Arrizabalaga napravio glupost i odbio izmjenu u finalu Capital One kupa protiv Manchester Cityja.

Sarri je nakon meča rekao da je mladi španski golman bio u pravu, ali je brzo promijenio mišljenje te ga je odlučio kazniti klupom, a priliku da brani kao prvi golman dobio je bivši čuvar mreže Malage i Manchester Cityja Willy Caballero.

Ipak, Caballero nije očekivao da će protiv Tottenhama u ligaškom meču dobiti priliku da brani od prve minute, što je i sam nakon meča priznao. Također, rekao je da je odmah nakon toga prišao i rekao Kepi da nastavi maksimalno raditi.

"Kepa mi je podršku kada je čuo da ja branim. Kada je trener rekao da sam na golu odmah sam prišao Kepi i dao mu savjet, a rekao sam mu da mora nastaviti maksimalno raditi i da se u karijeri dešavaju tako teške odluke, ali da na njih mora biti spreman. Jedan drugom smo podrška i to je jako važno", rekao je Caballero nakon utakmice čime je stavio tačku na eventualne nesuglasice nakon što je Kepa odbio izmjenu.

Chelsea je u tom meču upisao pobjedu rezultatom 2:0, a zanimljivo, Caballero nije primio pogodak i trener Sarri nema nijedan razlog da mu i u sljedećem meču protiv Fulhama ne pruži priliku da od prve minute brani na golu Plavaca.