Okačit će kopačke o klin
18

Gonzalo Higuain završava karijeru na kraju sezone

D. B.
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Otac argentinskog nogometaša Gonzala Higuaina, Jorge Higuain, tvrdi da će njegov sin završiti nogometnu karijeru na kraju sezone.

Higuain je nekadašnji napadač Reala, Napolija, Juventusa, Milana i Chelseaja, a trenutno nastupa za Inter Miami. Prema riječima njegovog oca, ova sezona će biti posljednja u karijeri za 34-godišnjeg napadača.

Sezona u SAD-u završava u novembru, a play-off traje do 11. decembra kada se igra finale.

"Ne vjerujem da će se vratiti u Argentinu, rekao mi je da će se povući na kraju sezone. Želio bih ga vidjeti u svijetu nogometa nakon završetka ove karijere, zna mnogo o ovom sportu i ima sve da bude pobjednik. Bit će šteta ako ne ostane u nogometu", kazao je Jorge.

El Pipita je veliki dio karijere proveo u Italiji gdje je nosio dres Napolija, Juventusa i Milana. Postigao je 125 golova u 224 nastupa u Seriji A, 91 za Napoli, 66 za Juventus i osam za Milan. U sezoni 2015/2016 postavio je rekord Serije A nakon što je u 35 ligaških utakmica za Napoli postigao 36 golova. Zvijezda Lazija Ciro Immobile je izjednačio taj rekord u sezoni 2019/2020.

Higuain je profesionalnu karijeru počeo u River Plateu, a u Real Madrid je došao dok je trener bio Fabio Capello. Ugovor je potpisao u januaru 2007. godine, a šest mjeseci je proveo i u Chelseaju za koji je u 18 nastupa postigao pet golova.