Fabio Capello
0

"Golman Crne Gore je bio nesavladiv"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello izdvojio je golmana Crne Gore i mađarskog Videotona Mladena Božovića (26) kao ključnu figuru dvoboja na Wembleyju u kvalifikacijama za Euro.

Engleska i Crna Gora odigrale su 0-0. Tako je gostujuća vrsta, koju vodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, zadržala vodeću poziciju na tabeli G grupe, sada sa 10 bodova iz četiri nastupa, te i dalje bez primljenog gola, a Engleska je druga sa sedam bodova i utakmicom manje.

"Golman Crne Gore Mladen Božović bio je večeras nesavladiv. Imali smo četiri ili pet dobrih prilika, ali on je svaki put bio na visini zadatka. Trebamo respektirati i reprezentaciju Crne Gore, te činjenicu da su oni i u četvrtoj uzastopnoj kvalifikacijskoj utakmici ostali netaknute mreže. Njihova odbrana je vrlo kompatibilna i čvrsta. Nikada nije lako igrati protiv ekipe koje se jako dobro brane i kojima je teško zabiti gol", izjavio je talijanski strateg Engleske Fabio Capello, te dodao: "Nedostajao nam je zadnji pas pred njihovim kaznenim prostorom. Igrači Crne Gore jako su dobro pritiskali naše igrače na području organizacije igre."

Na pitanje da li je bila greška što Engleska nije odigrala prijateljsku utakmicu u petak, kako bi se još malo uigrao tim, Capello je odgovorio: "Ne, ne. U prvom poluvremenu smo nastojali što više imati loptu u svom posjedu i pokušavati pronaći prostor za zadnji pas. U nastavku smo promijenili stil igre i pokušavali više s dugim loptama, ali ni to nije dalo rezultata".