Napušta Standard
21

Gojko Cimirot pregovara s Partizanom, sve je bliže preseljenju u Beograd

E. B.
Gojko Cimirot u duelu s Darwinom Nunezom (Foto: EPA-EFE)
Gojko Cimirot u duelu s Darwinom Nunezom (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot je u pregovorima s Partizanom i velike su šanse da uskoro pređe u beogradski klub.

Prvotimac Standarda iz Liegea je velika želja uprave Partizana i uskoro bi mogao postati novi nogometaš crno-bijelih.

Posrednik u transferu 29-godišnjeg veznjaka iz Standarda u Partizan je nekadašnji prvotimac Borussije iz Dortmunda Miroslav Stević koji je aktivno uključen u realizaciju posla.

Osim igračkih kvaliteta koje Cimirot posjeduje, Partizanu je veoma bitno i to što on posjeduje i pasoš Srbije, te ne bi zauzimao mjesto stranca u sastavu crno-bijelih, javlja srbijanski Telegraf.

Cimirot je od januara 2018. godine neizostavni član prve postave Standarda, te je do sada za belgijski klub odigrao ukupno 167 utakmica.

Ipak, u Standardu se ovih dana očekuje promjena vlasničke strukture, a novi investitori iz SAD-a žele podmladiti ekipu, odnosno riješiti se starijih nogometaša, među kojima je i Cimirot.

Partizan je tu vidio svoju priliku da dovedu kvalitetno pojačanje i ušli su u pregovore s Cimirotom koji idu dobrim tokom i trebalo bi u najskorije vrijeme uspješno da se okončaju.