Edwin van der Sar
0

"Godinama igram 'zadnju sezonu'"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nizozemski 38-godišnji golman Manchester Unteda Edwin van der Sar, koji još nije upisao nijedan nastup ove sezone zbog loma palca i kosti na lijevoj ruci, kaže da će u decembru ove godine donijeti odluku o nastavku ili završetku karijere.

"Krivac" za Van der Sarovu povredu je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić. Naime, u pripremama za novu sezonu, Manchester United i Bayern igrali su početkom avgusta finale Audi Cupa, Nizozemac je slomio prst i kost u lijevoj ruci prilikom odbrane jedanaesterca Pranjiću.

Uprkos povredi, Van der Sar tvrdi da se osjeća "bolje nego ikad". U iščekivanju njegovog povratka na teren, još jednom je progovorio o temi koja je aktuelna već nekoliko godina. Koliko će još dugo stajati među stativama?

  • Već nekoliko godina govorim da bi mi data sezona mogla biti posljednja. Šest mjeseci prije isteka ugovora s Unitedom u decembru 2006. godine, produžili smo saradnju za još godinu dama. Pa smo to učinili još jednom, i tako stalno. Svake godine - uvijek ista priča. Analiziram vlastito stanje i vlastitu motivaciju, te zadovoljstvo kluba mojim odbranama, pa onda odlučujem o nastavku – objasnio je Van der Sar, te dodao:

  • Znam da su šanse za penziju svake godine sve veće i veće. Stari se. U decembru ove godine opet ću se suočiti s tom strašnom, uvijek istom dilemom. Nastaviti ili ne? Iako, osjećam se jedanko dobro kao i prije nekoliko godina – zaključio je Van der Sar.