Preporuke zavoda
60

Gledatelji pristižu na stadion Grbavica, prolaze kroz posebne mjere na ulazima

N. K.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igra polufinalnu utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Sjeverne Irske, a publika prvi put nakon marta zbog pandemije koronavirusa pristiže na neki od bh. stadiona.
Naime, susret koji se igra na Grbavici bit će prvi u našoj državi na koji je dozvoljeno ograničeno prisustvo publike u posljednjih sedam mjeseci.

Iz Nogometnog saveza BiH su ranije obavijestili kako ulaznice neće biti dostupne u slobodnoj prodaji pa će 1.800 mjesta popuniti članovi registrovanih navijačkih grupa te partneri i sponzori NS BiH.

Na stadion Grbavicu se, kako javljaju reporteri portala Klix.ba s mjesta događaja, striktno primjenjuju preporuke JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za spriječavanje širenja infekcije koronavirusa.

Održava se fizička udaljenost između osoba od dva metra, gledatelji koriste maske za lice, a poštuju se i preporuke da ulaze jedan po jedan.

Također, prilikom ulaza na stadion svakoj osobi se mjeri tjelesna temperatura bezkontaktnim termometrom. Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37,4 stepeni Celzijusa, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma (kašalj i otežano disanje), osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Sjeverne Irske igra se večeras na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati.