Nogomet
16

Galliani: Čuvat ću trofej Superkupa u srcu, draži mi je od svih ostalih

Klix.ba
Adriano Galliani (Foto: EPA)
Adriano Galliani (Foto: EPA)
Direktor Milana Adriano Galliani je nakon pobjede nad Juventusom i osvajanja Superkupa Italije izjavio da će mu ovaj trofej zauvijek ostati u srcu te da mu je draži od bilo kojeg drugog.

Talijanski Superkup je odigran u petak navečer u Dohi, a nakon 90 minuta je bilo 1:1. Pobjednik je odlučen izvođenjem penala, sedamnaestogodišnji golman Rossonera Gianluigi Donnarumma je odbranio udarac Paula Dybale, a potom je Mario Pašalić pogodio za trijumf Milana.

"Sretni smo, puni emocija, plačemo. Osvojili smo trofej nakon pet godina i Superkupa protiv Intera. Ovo je 29. trofej u eri predsjednika Sivija Berlusconija, a imamo 16. drugih mjesta. Savladale su me emocije kad je Pašalić postigao gol, drago mi je zbog tog dečka. BIo je misterija kada je stigao, ali je izašao i pogodio te se kući vraća s trofejem", izjavio je Galliani.

Ovo bi mogao biti posljednji trofej u Berlusconijevoj 30-godišnjoj eri s obzirom da je odlučio prodati Milan kineskim vlasnicima.

"Uvijek je lijepo pobijediti, bez obzira da li imate ulogu favorita ili autsajdera. Berlusconi je bio veoma sretan i to je zaslužio zbog ekonomskih, moralnih i drugih napora koje je godinama ulagao. Čuvat ću ovaj trofej u srcu, draži mi je od svih ostalih", završio je Galliani.