Nogomet
13

Futsal reprezentacija BiH porazom od Španije izgubila šanse za plasman na SP

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Futsal reprezentacija BiH je u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji odmjerila snage sa Španijom i doživjela težak poraz rezultatom 1:8, čime je izgubila sve šanse za plasman na SP.

Reprezentacija BiH je povela u 2. minuti golom Pavlovića, a Španci su izjednačili u 9. minuti iz penala koji je skrivio Matan. Strijelac s bijele tačke za izjednačenje Španije bio je Miguelin.

Španci su do preokreta stigli u 19. minuti kada je za 2:1 pogodio Rivillos. Na 3:1 je u 20. minuti svojim drugim golom na ovoj utakmici povisio Miguelin i to je bio rezultat prvog poluvremena.

Španci su svoju nadmoć pokazali i u drugom poluvremenu. U 26. minuti je Miguelin postigao svoj treći gol na ovoj utakmici, pa je Španija protiv BiH povela rezultatom 4:1. Peti pogodak za Špance djelo je Alexa iz 28. minute. U istoj minuti je Miguelin postigao svoj četvrti gol za 6:1 u korist Španije.

Na listu strijelaca se upisao Lin u 30. minuti pogodivši za 7:1, dok je na 8:1 u 34. minuti povisio Bebe. To je bio konačan rezultat ove utakmice u kojoj je naš državni tim izgubio šanse za plasman na SP.

Podsjetimo, kvalifikacijski turnir se održava u Eindhovenu u Holandiji. U četvrtak je naša reprezentacija u prvom kolu kvalifikcija poražena od Holandije rezultatom 3:4. Narednu utakmicu, posljednju u kvalifikacijama, naši futsaleri igraju u nedjelju protiv Latvije.

Tabela:

  1. Španija 6
  2. Holandija 6
  3. BiH 0
  4. Latvija 0