Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretan ti Rođendan Željo ipak si ti nas najveci rival.
Sretan ti rođendan VOLJENI KLUBE!
ceka se zeljin dalmatinac
A 1946. smo napravili kopile 🤣
Zvanicno pise 19 a ne 17 septembar u njihovom pravilniku a posto su sami od sebe mitomani i nepismeni, sta ocekivati od napacenih KOŠPICARA.
BordoGarda, nisu ljudi u suštini nacionalisti, već ih nervira što navijaći željezničara negiraju da su klasični hrvatski klub, što je dokazano kroz historiju od igraća pa na dalje...Šta je problem reći: da tačno je da je stadion napravljen na hrvatskoj zemlji, da su im igraći kroz historiju uglavnom bili hrvatići kao i sada, ali mi nismo nacionalisti...Kada negiraš notorne činjenice, onda si veći nacionalista od ovih što te prozivaju...U čemu je problem biti hrvatski klub?
kakav ba hrvatski? zeljo je fudbalski (nogometni) klub!!!
@sojic14 Samo mutavi pitar moze biti tako glup!Željo je gradski klub ili gradjanski, kako hoces , kad se lopta ovdje pocela kotrljati nastao je nas najveci klub, 1921 davne.. sve ostalo u Sarajevu je manje vise rezimsko i vjestacko ..
Nije tacno. Na danasnji dan 17.septembar 1921 su odigrali prvu utakmicu protiv Saska i izgubili 1-5.... Mitomani ne znaju tacan datum osnivanja....
Sretan rodjendan voljeni klube ..vjecno da trajes i da nas radujes.. 💙💙💙💙💙
CuvarCasti, kada tako znaš mitomanski provocurati, samo da ti odgovorim: RADNIČKO ŠPORTSKO DRUŠTVO ŽELJEZNIČAR, poslije ste se preimenivali u N.K. željezničar. Pametnom dosta!
Sretan rodendan instituciji zvanoj FK ZELJEZNICAR-Mi smo Zeljini Zeljo je nas🔵⚪🔵⚪🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
nevjerovatno mi je da smo 2013 uzeli zadnju titulu :
Kad ce Fudbalski klub Torpedo slaviti svoj 99 rodjendan ?
Sretan rođendan 1921 💪💪💪💪
Mi kontali kao rođendanski poklon da vam damo drugo mjesto na tabeli na kraju sezone. Malo smo poranili sa poklonom, jučer ste ga dobili.
1921💙💙💙
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja, ljubavi što te rodi, klasa radnička! Sretan rođendan Voljeni!
Zeljeznicar osnovao Dimitrijević inače grk koji je došao iz atine a zvao se Markidis, zajedno sa mađarima Lepleu i Tegzeš a igrali na igralistu egzercir (sto na madjarskom znaci kao vojna vjezba; poligon), osnovan je kao klub svih radnika gradjana jer su sask i slavija bili srpski i hrvatski klubovi, a djerzelez bosnjacki i barkohba jevresko bosnjacki.