Sport Centar
0

Fudbalska mafija na Balkanu

Sarajevo-x.com
Velibor Džarovski
Velibor Džarovski
"I u Bosni i Hercegovini namještaju se utakmice. Ko kaže da nije tako, ne govori istinu. Na cijelom Balkanu namještanje mečeva nikada nije prestalo. Od vremena bivše SFR Jugoslavije do danas naši prostori su jedni od najpovoljniji za obavljanje takve rabote", za Sport Centar tvrdi Velibor Džarovski, jedan od najpoznatijih fudbalskih mešetara u bivšoj zajedničkoj državi.

Kurtagić: "J.... bi im mater!"

Edo Kurtagić, jedan od naših poznatijih fudbalskih menadžer, kaže da je oko pokušaja namještanja utakmice BiH - Turska (1:1) puno toga čuo i mnogo ranije nego je informacija procurila u njemačkim medijima.

"Osam godina živio sam u Turskoj i još uoči susreta sa Turcima u Zenici informisan sam od određenih ljudi kako se u Istanbulu priprema eventualna kupovina utakmice", ističe za Sport Centar Kurtagić.

Kako su se pomirili Blažević i Misimović

Režiseri najgledanijih latinoameričkih sapunica imali bi materijala za sočno štivo. Vila Tina bila je mjesto događaja, a glavnu ulogu imao je Miroslav Ćiro Blažević. Sve to bilo je pod lupom novinara Sport Centra. Selektor je u srijedu najavio ostavku, nakon što je Zvjezdan Misimović iz Njemačke poručio kako ne želi igrati za naš nacionalni tim dok je Ćiro selektor. Misimovićeva poruka iz Wolfsburga došla je kao kec na desetku zlobnicima da krenu u kampanju rušenja onog najsvetijeg - reprezentacije BiH.

Vukoičić: "Neću se predati bez borbe"

Ni najveći pesimisti nisu mogli predvijeti ovakvu sezonu KK Bosna ASA BHT u NLB ligi. Nakon sjajnih prošlogodišnjih nastupa, dvije gostujuće pobjede (prve u historiji Jadranske lige), domaćih trijumfa nad Crvenom zvezdom, Union Olimpijom... stigla je sumorna godina u kojoj "studenti" u devet kola imaju i više nego mršav učinak. Jednu pobjedu i osam poraza.

Crvena zvona za uzbunu odavno su upaljena, a krivci se traže čak i nasumice. Od Uprave kluba preko trenera Vlade Vukoičića do igrača...

"Jedna pobjeda bi sve promijenila", kazao je Vukoičić na početku razgovora za Sport Centar.

U novom broju Sport Centra možete pročitati i sve o jesenjem prvaku Premijer lige BiH - Širokom Brijegu, a tu su i stalne rubrike: auto-moto, planetarni sport, fan-zona, forum, te kladionica.