Nogomet
11

Fudbaleri Sarajeva trenirali u Tirani: Moramo se odužiti navijačima

Klix.ba
(Foto: FK Sarajevo)
Fudbaleri Sarajeva večeras su održali trening na stadionu Qemal Stafa u Tirani, na kojem će u četvrtak u 19:30 sati odigrati utakmicu protiv albanskog Kukesija.

Ozbiljnim pristupom treningu igrači Bordo tima su pokazali da vjeruju u dobar rezultat u 2. pretkolu Evropske lige.

Svjesni su da je Kukesi kvalitetniji od njihovog prethodnog protivnika, Libertasa iz San Marina, ali vjeruju i da će imati odgovore na igru ekipe koja je prije tri godine ušla u albansku prvu ligu.

Na upit lokalnih medija o sutrašnjoj utakmici, trener Husref Musemić je rekao: "Analizirali smo Kukesi i na nama je da pokažemo da li smo uradili kvalitetan posao. Našim navijačima, koji će ujutro rano krenuti iz Bosne i Hercegovine, se moramo odužiti. Ostali smo im dužni poslije dvomeča sa Libertasom i želimo sutra pokazati prije svega borbenu igru i na taj način napraviti jednu kvalitetnu uvertiru pred uzvratnu utakmicu na Koševu",

Bordo ekspedicija jučer je odmarala i trenirala u Podgorici, a u Tiranu su stigli danas popodne. Ujutro će imati još jedan laganiji trening, a onda slijede psihičke pripreme za utakmicu. U petak ujutro vraćaju se u Sarajevo.

Cijene ulaznica za navijače Sarajeva iznosi 6 eura i moći će se kupiti na samom ulazu u stadion.