Posljednja provjera pred SP
0

Francuska osramoćena protiv Kine

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Francuske izgubila je od Kine s 1-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Saint-Pierreu. Bila je to posljednja provjera ''tricolora'' pred početak Svjetskog prvenstva.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Deng Zhuo Xiang u 68. minuti iz slobodnog udarca.

Poraz od Kineza, koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a uz to su u ovoj utakmici igrali bez nekoliko standardnih igrača, veliki je udarac samopouzadnju francuskih nogometaša i navijača uoči početka Mundijala u Južnoafričkoj Republici. Tim više što su Francuzi ostavili dosta blijed dojam i u prethodne dvije utakmice koje su odigrali. Kostariku su, doduše, prošlog mjeseca pobijedili 2-1, a s Tunisom su prošle sedmice odigrali 1-1.

U dvoboju protiv Kine, francuski selektor Raymond Domenech izveo je na teren svoje najbolje igrače. Igrali su Ribery, Henry, Anelka, Gourcuff, Malouda, Abidal, Evra, Gallas.

Francuska će prvu utakmicu na Mundijalu, u sklopu skupine A, odigrati 11. juna protiv Urugvaja u Cape Townu. Nakon toga će se sastati sa Meksikom i Južnoafričkom Republikom. Prijateljska utakmica: Kina – Francuska 1-0 (Xiang 68)