Nogomet
396

FKS podnosi disciplinske i krivične prijave protiv delegata i sudije meča s Borcem

Piše: A. K.
Hajrudin Kapetanović, član UO FKS
Hajrudin Kapetanović, član UO FKS
Pravni odjel FK Sarajevo će do kraja sedmice podnijeti disciplinske i krivične prijave protiv Radoslava Kundačine, delegata, i Gorana Paradžika, glavnog sudije utakmice između Sarajeva i Borca, koja je prekinuta zbog incidenta u 71. minuti pri rezultatu 0:0.

Odlukom Takmičarske komisije, kojom predsjedava Milorad Lale, utakmica je registrovana rezultatom 3:0 za goste iz Banje Luke.

Izvještaj delegata utakmice stigao je na adresu FK Sarajevo manje od tri sata prije isteka roka za podnošenje žalbe Apelacionoj komisiji NSBiH, koja će preispitati odluku o registraciji utakmice u korist Borca.

Pravni odjel FK Sarajevo je nakon primitka izvještaja delegata održao hitni sastanak na kojem je analiziran dokument koji je nakon završetka utakmice napisao delegat Kundačina.

"Jasno smo utvrdili da su službene osobe, delegat Kundačina i sudija Paradžik, unijeli činjenice koje ne odgovaraju stvarnim dešavanjima koja su se dogodila tokom utakmice Sarajevo - Borac", rekao je za Klix.ba Hajrudin Kapetanović, član pravnog odjela i Upravnog odbora FKS.

Kapetanović tvrdi da su lažne činjenice dovele u zabludu Takmičarsku komisiju NSBiH prilikom donošenja odluke o registraciji utakmice službenim rezultatom 0:3.

"Pravni odjel FKS je jednoglasno predložio UO FKS da podnese disciplinske prijave NSBiH protiv Kundačine i Paradžika sa zahtjevom da im se zabrani dalje obavljanje funkcija. Osim toga, UO FKS će podnijeti krivične prijave Tužilaštvu Kantona Sarajevo protiv ovih osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo", rekao je Kapetanović i dodao da će čelnici FKS tražiti smjenu Takmičarske komisije NSBiH.