Nogomet
0

FK Sarajevo s optimizmom dočekuje utakmicu sa Olimpicom

Piše: N. Jamaković
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
FK Sarajevo će u nedjelju sa početkom u 18:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu Olimpica u okviru 21. kola Premijer lige BiH, a u stručnom štabu tima sa Koševa očekuju pobjedu i nova tri boda iz ovoga meča.

U povodu ove utakmice upriličena je konferencija za medije na kojoj su govorili prvi trener Bordo tima Dženan Uščuplić, te napadač Nemanja Bilbija. Šef stručnog štaba Robert Jarni je izostao zbog privatnih obaveza.

"Ovo je mali gradski derbi, a naša su očekivanja iz ovog meča velika, posebno nakon poraza u Zenici, gdje nismo imali maksimalno zalaganje igrača. Očekujemo da se to promijeni u nedjelju, te ćemo imati i određenih promjena i rokada u timu. Naravno, nadamo se pobjedi", rekao je Uščuplić.

U srijedu Željezničar - Sarajevo

Bilbija je napomenuo kako je Olimpic također poražen u prošlom kolu, te da će taj kiks nastojati ispraviti na Koševu.

"Analizirali smo naše greške iz Zenice i radili smo na tome tokom sedmice. Očekujemo da se svi igrači potrude i da na kraju slavimo pobjedu, a nadam se i svom prvijencu za Sarajevo u Premijer ligi", naveo je Bilbija.

Sarajevo će iduće srijede igrati prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara na Grbavici, ali Uščuplić ističe da to neće previše utjecati na meč sa Olimpicom.

Prikupljanje dokaza o aferama

"Fokusirani smo na Olimpic, a tek poslije te utakmice ćemo razmišljati o Željezničaru. Poraz iz Zenice je imao utjecaja na igrače, ali smo dosta razgovarali o tome i vjerujem da je to već iza nas. Kada je riječ o Olimpicu, to je dosta poznat protivnik u kome igra nekoliko igrača koji su ranije nastupali za Sarajevo. Imaju dobre individualce među kojima su Zeba, Duljević, Smajić", kazao je Uščuplić.

Ulaznice za sjevernu tribinu "Vedran Puljić" su pet KM, za istok su sedam, a za zapad osam KM.

Na pitanje novinara o najavljenoj antikorupcijskoj aferi od čelnih ljudi FK Sarajevo, glasnogovornik FK Sarajevo Tarik Trbić je kazao kako je još uvijek u toku prikupljanje relevantnih dokaza i informacija u vezi s tim, te da će javnost o svemu biti blagovremeno informisana.