Prozivka na Koševu
0

FK Sarajevo počinje pripreme, dolazi i Ivan Sesar

Piše: E. Isanović
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
FK Sarajevo u četvrtak počinje prvi dio priprema za nastavak sezone Premijer lige BiH. Prozivka je zakazana za 14:00 sati na našem najvećem bh. stadionu.

Na konferenciji za medije, koja će se održati u 13:30 sati, prisutnima će se obratiti prvi šef struke Dragan Jović i novi igrač Bordo tima Amer Osmanagić.

Kako smo uspjeli saznati, na prvoj prozivci pojavit će se i ratoborni veznjak Sarajeva Ivan Sesar. Ipak, nije sigurno da će on ostati stanovnik bordo svlačionice.

Tim sa Koševa će do 22. juanuara ostati u gradu na Miljacki i na probi će biti potencijalna pojačanja. Sa prvim timom radit će i nekoliko nogometaša iz omladinskog pogona.

Nakon toga ekspedicija Sarajeva pripreme nastavlja u Hrecegovini, a u opciji su Čitluk i Međugorje. Potom slijedi pauza od nekoliko dana, a završne pripreme, pred nastavak sezone, izabranici Dragana Jovića odradit će u Opatiji.

Podsjetimo, drugoplasirani tim Premijer lige do sada su napustili Krpić, Gujić, Karamatić, Husejinović, Belošević i Nuhanović.

U narednim danima trebale bi biti predstavljene nove akvizicije kluba. Prvi na listi je Fenan Salčinović koji je najavio raskid ugovora sa Olimpicom.