Dogovara se TV prenos
0

FK Sarajevo će za derbi izgubiti 250.000 KM

Piše: A. K.
Gradski derbi u Sarajevu će prvi put biti odigran bez publike (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Gradski derbi u Sarajevu će prvi put biti odigran bez publike (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Prema riječima Nihada Baljka, direktora FK Sarajevo, bordo tim će zbog suspenzije stadiona Asim Ferhatović Hase, na predstojećem derbiju izgubiti oko 250.000 KM, koje bi zaradili od ulaznica i sponzora.

Podsjećamo da je Disciplinska komisija NS BiH kaznila FK Sarajevo sa tri domaće utakmice bez prisustva publike i tri hiljade maraka novčane kazne zbog nereda koje su izazvali navijači bordo tima nakon utakmice sa Širokim Brijegom.

S obzirom da će ovo biti prvi sarajevski gradski derbi koji će se igrati pred praznim tribinama, uprava bordo tima pokušava obezbjediti TV prenos. Kako je Baljak rekao za naš portal, u toku su pregovori sa svim TV kućama koje su zainteresovane za prenos utakmice.

"Do petka će se znati ko će prenositi susret sa Koševa. Novac koji dobijemo na osnovu TV prava neće ni blizu moći nadoknaditi gubitak koji će nastati zbog praznih tribina. U pitanju su mnogo manja finansijska sredstava", kazao je Baljak za Sarajevo-x.com.

On je u razgovoru istakao i svoju ogorčenost povodom novog odgađanja donošenja odluke u "slučaju Gavarić", rekavši da je stav bordo tima vrlo jasan i da ovakav Savez više ne može funkcionisati.