Nakon napuštanja terena
7

FK Olimpik: Sudija nije imao jednake kriterije, na nečijem smo "piku"

D. B.
Nakon što je ekipa Olimpika prije kraja utakmice protiv Radnika napustila teren zbog spornih sudijskih odluka, stiglo je saopćenje iz sarajevskog kluba.
Olimpik je u nedjelju bio gost Radniku, direktnom rivalu u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Vukovi su pri rezultatu 3:1 napustili teren jer su smatrali da sudija Dragan Petrović nema jednake kriterije suđenja za oba tima. Saopćenje Vukova prenosimo u cjelosti.

"FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudijskih nepravdi, trpili smo i borili se, nalazili načine da se izborimo sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze.

Susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem 'piku' . Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je suđenje sudije Dragana Petrovića iz Banje Luke pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu.

Dva detalja sa utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog sudije, koji je pokazao zašto je jako brzo nestao sa FIFA liste.

Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak meča. Potom je nastavio sa perfidnom arbitražom, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u finišu susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktareviać, a sasvim 'slučajno' su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću.

FK Olimpik niko ne treba pomagati na bilo kakav nečasan naćin, sve sto tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fair-playa.

Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas neko obavijesti o tome, pa da znamo šta i kako dalje", navodi se u saopćenju Olimpika.

Sarajevski premijerligaš je trenutno posljednji na tabeli s 25 bodova, koliko imaju Krupa i Radnik.