Između dvije skupštine
124

Filmski obrat među sarajevskim sudijama: Pilav prvo smijenjen pa ubrzo dobio novi mandat

N. K.
Izborna skupština Udruženja nogometnih sudija i instruktora Kantona Sarajevo danas je održana u prostorijama Nogometnog saveza BiH, a na njoj je prisutnih 13 od mogućih 17 delegata izglasalo povjerenje dosadašnjem predsjedniku Elmiru Pilavu.
Današnja skupština je samo nastavak sage koja već sedmicama traje među sarajevskim sudijama budući da je nedavno održana i još jedna, vanredna skupština na kojoj je za novog predsjednika udruženja imenovan Adis Mulahasanović.

Upravo je zbog toga ranije danas bh. sudija Benjamin Deljković poslao pismo u kojem je sugerisao da večerašnja skupština nije ni mogla biti održana zbog nepostajanja odluke koju je treba donijeti Ministarstvo Pravde i uprave. S druge strane, učesnici večerašnje skupštine osporavaju održavanje nedavne vanredne sjednice.

"Očekujem u budućem periodu da ćemo imati dobru saradnju. Wwin liga je započela, sudije na toj ligi su spremne, a vjerujem i kolege s ostalih rangova. To je naš teren, moramo imati neku organizaciju i neko treba da bude na čelu toga. Ne treba niko da robuje nikakvim funkcijama. Za vas je bitan teren, ovo ostalo je manje važno", rekao nam je Elmir Pilav.

Inače, za novog predsjednika skupštine danas je imenovan Admir Šehović te je određeno i 17 novih članova Skupštine.

Pilav je u utrci za predsjednika Udruženja dobio 11 glasova, dok je drugi kandidat Rusmir Mrković imao dva.

U Nadzornom odboru bit će Čalija, Alečković i Ošijan te sekretar Udruženja Efendić, a delegat u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo ispred ovog Udruženja bit će Enes Đozić.