Sportski uzor
290

Film o životu i karijeri Sakiba Malkočevića: Prepuna sala BKC-a Tuzla na promociji "Sok punog srca"

K. H.
Foto: The Content
U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u petak je održana premijera dokumentarnog filma "Sok punog srca", koji govori o životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića, igrača i trenera Slobode, te najuspješnijeg selektora omladinskih selekcija BiH.

Više od 500 posjetitelja pratili su ekraniziranu životnu priču Sakiba Malkočevića, od njegovog djetinjstva provedenog u rodnoj Lipnici, nogometnih dana u Slobodi do uspjeha sa U-17 selekcijom BiH, koju je tri puta odveo na Evropsko prvenstvo.

Malkočević je preminuo 2020. godine, nakon duge i teške bolesti, ali njegov sportski rezultat i trenerski stil ostat će upisani u historijske knjige bosanskohercegovačkog nogometa.

Premijeri ovog dokumentarnog filma, rađenog u produkciji Medijske agencije The Content, prisustvovale su brojne kolege Sakiba Malkočevića, a među njima i Husref Musemić, Denis Karić, Nenad Džidić, Toni Karačić, Damjan Ratković, Vedin Musić, Omer Joldić, Suad Jašarević, Nedžad Bajrović...

Autor filma, Almir Šećkanović, istakao je izuzetnu vrijednost priča poput ove, posebno za mlađe nogometaše i trenere, koji u ljudima poput Sakiba Malkočevića mogu pronaći sportskog uzora.