Fantastični veznjak
87

Filipović: Na Grbavici je uvijek lijepo igrati, pokazali smo da smo bolja ekipa

Piše: D. B.
Miloš Filipović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miloš Filipović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog su u petak navečer u okviru 7. kola Lige za prvaka BiH osvojili bod na Grbavici odigravši 2:2 protiv Željezničara te su zadržali tri boda prednosti nad Plavim i napravili veliki korak ka novoj šampionskoj tituli. O ovoj utakmici je za portal Klix.ba govorio ponajbolji igrač Plemića Miloš Filipović.

"Bila je to teška utakmica, znali smo da Željezničar mora ići na pobjedu, ali smo mi mirno čekali susret, pripremali smo se i odigrali onako kako smo se dogovorili. Zaslužili smo bod, a na kraju smo mogli otići kući i s punim plijenom", izjavio je Filipović.

Mostarska ekipa nije osjećala pritisak u Dolini ćupova.

"Na Grbavici je uvijek lijepo igrati, ambijent je sjajan, a mi uvijek dolazimo rasterećeni. Tako smo odigrali sinoć, pokazali smo da smo bolja ekipa. Ipak, još ništa nije gotovo", rekao je nogometaš Zrinjskog.

Plemići su dvaput stizali zaostatak, a pri rezultatu 2:2 su imali veliku šansu za pobjedu. Ipak, bod na Grbavici protiv glavnog konkurenta za titulu je jednak trijumfu.

"Mnogo nam znači ovaj bod jer i da lje imamo prednost od tri boda i bolji međusobni skor. Ipak, niša još nije gotovo, u igri je još devet bodova pa moramo biti oprezni do kraja prvenstva i završiti ga pobjedama", kazao je Filipović.

Dodatnu snagu Zrinjskom dalo je nekoliko stotina Ultrasa.

"Zahvaljujem se navijačima koji su došli Mostara, njihova podrška nam mnogo znači. Oni su zaista naš 12. igrač i vjetar u leđa", istakao je ovaj sjajni nogometaš.

Plemići su na pragu treće titule u nizu.

"Ovo bi bila treća titula u nizu za mene i klub. Niko to dosad nije ostvario, a mi smo veoma blizu cilja", dodao je Miloš.

On ove sezone igra zaista sjajno, najbolji je strijelac ekipe, a na listi strijelaca Premijer liga BiH je izjednačen s Mersudinom Ahmetovićem, napadačem FK Sarajevo. Obojica imaju po 13 pogodaka.

"Zadovoljan sam svojom formom, postigao sam 13 golova i upisao 10 asistencija, a nadam se da ću statistiku poboljšati u preostala tri kola. Iskreno, mnogo bi mi značilo da kao vezni igrač budem najbolji strijelac lige", priznao je Filipovič.

S obzirom na kvalitet, ne bi bilo iznenađenje da na kraju sezone promijeni sredinu.

"Trenutno razmišljam samo o Zrinjskom, želim da osvojimo treću titulu. Ako na kraju sezone dođe do nekog dobrog transfera, to bi bio šlag na tortu", završio je Filipović.