Daily Star
0

Ferguson želi Džeku i Sneijdera

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Manchester United želi u svoje redove dovesti holandskog veznjaka iz Intera Wesleyja Sneijdera, te bh. napadača Edina Džeku iz Wolfsburga, izvještava Daily Star.

Američka porodica Glazer, vlasnici Manchester Uniteda, odobrili su menadžeru Alexu Fergusonu 50 miliona funti za pojačanja, saznao je u subotu ekskluzivno Goal.com. Naravno, legenadarni škotski strateg će imati i veći iznos na raspolaganju ukoliko se odluči na prodaju nekog od igrača iz trenutnog kadra '''crvenih vragova''.

Daily Star piše da su najveće dvije želje Manchester Uniteda Sneijder i Džeko.

Wesley Sneijder, prvi favorit za Zlatnu loptu, nakon što je prošle sezone s Interom osvojio trostruku krunu, a potom je s holandskom reprezentacijom dogurao do finala Svjetskog prvenstva, mogao bi biti idealna zamjena za Paula Scholesa, ako se jedan od simbola kluba odlući povući u mirovinu po završetku ove sezone.

Wolfsurgov napadač Edin Džeko već je duže vrijeme na meti brojnih velikih evropskih klubova. Jedan od njih je i Manchester United, pogotovo nakon što je Džeko zabio lijepi gol glavom ''crvenim vragovima'' u Ligi prvaka prošle sezone.

No, Ferguson će teško Džeku istrgnuti iz ruku menadžeru ''vukova'' Steveu McClarenu, koji se ne želi odreći svog najboljeg igrača.