David Beckham uvjeren
0

"Ferguson može nadmudriti Barcelonu"

Totalsport
David Beckham (Foto: PA)
David Beckham (Foto: PA)
David Beckham smatra da njegov bivši klub Manchester United, čije je boje branio između 1992. i 2003. godine, može do naslova u finalu nogometne Lige prvaka protiv Barcelone koje je na rasporedu u subotu na Wembleyju.

Danas 36-godišnji Beckham izjavio je za BBC da ako je neko sposoban prizemljiti Barcelonu da su to onda "crveni vragovi" predvođeni vjerovatno i najboljim trenerom današnjice Sir Alexom Fergusonom.

"Ferguson ne može biti bolji nego što je. Dokazao je to iz godine u godinu iznova sa svakom ekipom, sa svakim novim igračem", rekao je Beckham.

"Tako mijenjati igrače tokom godina, a opet biti uspješan, to je nevjerovatno. Svi danas govore o Barceloni kao jednom od najboljih svjetskih klubova, što oni svakako i jesu. Ali, ako je iko sposoban pobijediti Barcelonu na njenom vrhuncu, Sir Alex Ferguson će znati kako to uraditi. Nadam se da će to i učiniti", zaključio je Beckham o treneru zbog kojeg je svojevremeno napustio klub s Old Trafforda, a koji je "crvene vragove" odveo do nevjerovatnih 12 premijerligaških naslova, pet FA Cupova i dvije Lige prvaka.