Nezadovoljan odbranom
8

Ferguson: Morali smo dobro dobiti po gu...i

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Nevjerovatnu su utakmicu u sklopu 15. kola engleskog Premershipa imali priliku vidjeti gledatelji na Madejski Stadiumu. Naime, Manchester United je slavio protiv domaćeg Readinga sa 4-3, a svi su golovi postignuti do 34. minute.

Uistinu je čudno bilo gledati utakmicu gdje prosječno pogodak pada svakih pet minuta u uvodnih nešto više od pola sata. Svaki put kada se šutnulo prema golu pao je pogodak, a trener Uniteda Alex Ferguson je sve komentirao riječima:

"Ne mogu vjerovati da smo dobili utakmicu u kojoj smo se na tako katastrofalan način branili. Ovo je neshvatljivo. Odbrana je bila čisti užas", rekao je Ferguson i nastavio:

"Morali smo danas dobro dobiti po gu...i. Odbrambena igra je bila neobjašnjiva. Ne želim umanjiti ovim domaće napade, jer su stvarno ubacivali izuzetno dobre i opasne centaršuteve u naš prostor, ali veliki dio krivice snose moji igrači. Pa, ne možemo iz svakog ubacivanja primiti pogodak", vidno ljut je nakon meča bio trener vodeće ekipe Premiershipa, koja pred gradskim rivalom Cityjem sada ima tri boda više.