Majstorski je pogodio
143

Fenerbahče na krilima Džeke preokrenuo i preko noći preuzeo vrh tabele u Turskoj

D. P.
Džeko je otpočeo preokret Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče SK)
Džeko je otpočeo preokret Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče SK)
Nogometaši Fenerbahčea upisali su veliku pobjedu nad Fatih Karagumrukom rezultatom 2:1 nakon preokreta i tako makar privremeno preuzeli čelo tabele turske Superlige.
Dugo u današnjoj utakmici se činilo da će Fenerbahče ostati bez unaprijed očekivanih bodova. Domaći tim je poveo u finišu prvog poluvremena.

Igrao se prvi minut nadoknade prvog dijela kada je Can Keles pogodio za vodstvo Fatih Karagumruka, a istovremeno i šok gostujućih navijača na utakmici u kojoj su očekivali pobjedu jer se radi o rivalu koji vodi tešku borbu za opstanak.

Na samom startu drugog dijela veliku injekciju samopouzdanja Fenerbahčeu daje Edin Džeko. Kapiten ekipe i reprezentacije Bosne i Hercegovine divno je pogodio lijevom nogom iz okreta te vratio svoj tim u igru.

Džekin gol ne samo da je poravnao rezultat na 1:1, nego je dao i dodatnu snagu ekipi koja je zaigrala mnogo bolje nakon toga.

Samo osam minuta kasnije dosuđen je penal za goste, a Michy Batshuayi bio je siguran za 2:1. To je bio i konačan rezultat utakmice, a vrijedi naglasiti da su domaći utakmicu završili s dva igrača manje.

Novom pobjedom Fenerbahče je preuzeo čelo tabele s jednim bodom više od Galatasaraya, ali i utakmicom više jer Galata sutra igra protiv Alanyaspora.

Istovremeno, Edin Džeko je povećao svoju prednost u odnosu na Maura Icardija na vrhu liste strijelaca i trenutno ima dva gola više.

Rezultat i strijelci:

Karagumruk - Fenerbahče 1:2 (Keles 45+1' / Džeko 49', Batshuayi 57')

Tabela: