Nogomet
228

Fanatična pjesma ori se Rijom dok navijači BiH pristižu na Maracanu

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Blizu 5.000 navijača Bosne i Hercegovine očekuje se na tribinama stadiona Maracana u Rio de Janeiru, gdje najbolja selekcija naše zemlje večeras igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Prva grupa BH Fanaticosa koji su otišli na slavni stadion brojala je oko 300 ljudi, a i ostali se u sjajnoj atmosferi pripremaju za utakmicu koja počinje u ponoć po našem vremenu.

Kako javlja reporter Klix.ba iz Brazila, navijači fanatično skandiraju, pjevaju i plešu, a mjesto okupljanja je kafić Route 66 na plaži Copacabana, gdje su zapaljene i baklje, te se pila kafa iz Vispakove džezve.

Među navijačima su oni koji su doputovali iz naše zemlje, ali i iz dijaspore, kao i bh. radnici iz Brazila. Dok čekaju sudijski zvižduk koji će označiti početak meča na Maracani, oni se zabavljaju i šalama sa navijačima Argentine, a podršku im pružaju i Hrvati.

Posebno je zanimljivo pratiti reakcije Brazilaca uoči večerašnjeg okršaja. Kako su mnogi od njih kazali, bh. navijači su im omiljeni, a razlog tome je ogromni rivalitet Brazila i Argentine.

"Možda vas je malo ovdje, ali ćete imati našu veliku podršku. Očekujemo da pobijedite", poručuju Brazilci i skandiraju "Bosna, Bosna" gdje god vide navijače s našim obilježjima.