Nogomet
2

FA istražuje incident: Diego Costa negirao da je ugrizao Barryja

Anadolija
Španski internacionalac Diego Costa u jučerašnjem porazu Chelseaja od Evertona 0:2 u četvrtfinalu FA kupa dobio je prvi crveni karton u dresu plavaca. To isključenje podiglo je veliku prašinu na Otoku jer, kad se pogledaju objavljeni snimci, čini se da je Costa veznjaka Evertona Garetha Barryja ugrizao za vrat, a britanski mediji javljaju da je, povodom toga, FA pokrenula istragu.

Iako se na snimcima može vidjeti da pokušava ugristi Evertonovog veznjaka, napadač Chelseaja je nakon utakmice to negirao.

"Diego je nakon utakmice razgovorao sa čelnicima kluba i izrazio žaljenje zbog reakcije prema Barryju zbog koje je dobio crveni karton, ali Diego je jasno poručio da ga u nijednom trenutku nije ugrizao", poručio je Chelseajev glasnogovornik, stoji u saopćenju kluba sa "Stamford Bridgea".

Iako je Costa za nasrtaj dobio crveni karton, britanski mediji javljaju da bi kazna FA mogla biti žestoka, jer čini se da je pokušao ugristi veznjaka Evertona. Podsjetimo da je zbog sličnog ispada na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Luis Suarez kažnjen višemjesečnom zabranom igranja.

Menadžer Chelsea Guus Hiddink se našalio na račun crvenog kartona Coste, a na pitanje da li španski reprezentaivac možda treba na kontrolu bijesa poručio je:

"Mislim da je snimljeno nekoliko filmova na tu temu, u jednom od njih, igra i Jack Nikolson ('Anger Managment'). Možda ćemo ići i pogledati ga zajedno", našalio se Hiddink.

Nakon toga, iskusni Holanđanin se uozbiljio, rekavši kako nije siguran šta se dogodilo, da incident nije vidio i da zbog toga ne može dati svoj sud.

"Nisam 100 posto siguran šta se dogodilo, ali utisak je da su ga protivnici provocirali kako se utakmica približavala kraju. Protivnici znaju kakav je Dijegov temperament i često to koriste", kazao je Hiddink i dodao kako sudije trebaju biti fleksibilniji i imati "malo više osjećaja za atmosferu i provokacije".

Nakon poraza od PSG-a u osmini finala Lige prvaka, Chelsea se porazom 2:0 na "Goodison Parku" od Evertona oprostio i od FA kupa te će sezonu završiti bez ijednog trofeja.