Nogomet
28

Evropska liga: Željezničar i Široki Brijeg optimistično u revanš

Piše: E. Isanović
Bh. predstavnici Željezničar i Široki Brijeg danas igraju uzvratne mečeve 1. pretkola Evropske lige.

Plavi sa Grbavice gostuju u Petrovcu crnogorskom Lovćenu, dok tim sa Pecare na svom terenu dočekuje Gabalu iz Azerbejdžana. Izabranici Admira Adžema su prije sedam dana odigrali 0:0 na najvećem bh. stadionu. Za plasman dalje potrebna im je pobjeda ili neriješen rezultat sa postignutim golom. S druge strane, tim iz Hercegovine slavio je sa 2:0 u gostima.

Popraviti realizaciju

Željezničar je u srijedu odradio trening na stadionu u Petrovcu. U plavoj svlačionici vjeruju da mogu preskočiti prvu prepreku, bez obzira na ishod prvog meča.

“Što se tiče prve utakmice, smatram da nismo igrali loše. Stvarali smo šanse, imali smo ih dovoljno, ali je problem bila realizacija. Mislim da će nam se to vratiti u novom okršaju. Očekujem da će biti teško, ali vjerujem u prolaz dalje. Mislim da ekipa Lovćena mora napasti, a to je naša šansa", izjavio je Tomislav Tomić za Klix.ba.

Optimističan je i stoper tima sa Grbavice Jasmin Bogdanović.

“Jasno je da nas u Petrovcu čeka teška utakmica. Igračima Lovćena je od velikog značaja kao i nama. Oni po prvi put igraju evropske mečeve. Nakon prvog susreta naučili smo više o protivniku, znamo njihove slabosti i iskoristit ćemo ih", poručuje Bogdanović.

Željezničar će u Petrovcu imati podršku svojih navijača. Dakako, iskustvo igranja evropskih utakmica je na strani bh. predstavnika.

Ipak, treba biti oprezan jer crnogorski klubovi imaju više uspjeha u međunarodnim duelima sa timovima iz naše zemlje.

Utakmica Lovćen – Željezničar igra se danas sa početkom u 17:30 sati.

Tim sa Pecare želi novi trijumf

Drugi bh. predstavnik Široki Brijeg dočekuje azerbejdžansku Gabalu. U prvom okršaju odrađeno je pola posla jer je bh. predstavnik slavio sa 2:0 golovima Wagnera. Strateg tima sa Pecare Slaven Musa naglasio je na konferenciji za novinare kako njegovi izabranici žele ponovo pobijediti.

"U konačnici će biti do nas. Naravno, moramo biti maksimalno koncentrirani i kvalitetni kako bismo ostvarili taj cilj prolaska u drugo pretkolo Evropske lige", kazao je Musa.

Nogometaš Širokobriježana Dino Ćorić smatra kako je tim sa Pecare pola posla završio u Azerbejdžanu.

"Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu prve utakmice, odnosno uz pravi pristup pobjeda i prolaz ne bi smjeli izostati", kazao je Ćorić.

Gosti iz Azerbejdžana najavljuju kako će pokušati savladati ekipu Širokog Brijega. Susret na Pecari na rasporedu je danas sa početkom u 20:30 sati uz direktan prijenos na BHT1.