Nogomet
152

Evropska liga: Ako eliminiše M'gladbach, Sarajevo će grupnu fazu igrati u Zenici

Piše: D. B.
FK Sarajevo će se za grupnu fazu Evropske lige boriti s bundesligašem Borussijom M'gladbach. Međutim, ako Divovi naprave veliki uspjeh i nakon dvomeča sa favoriziranim protivnikom ostvare plasman u grupnu fazu, utakmice će igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u klubu iz Titove 38/b, Sarajevo bi u utakmicama grupne faze Evropske lige bilo domaćin u Zenici. Razlog za to je što stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava uslove za taj nivo takmičenja u Evropi.

"Koševo ne ispunjava uslove i trebalo bi značajno ulaganje. Između ostalog, potrebno je natrkivanje određenog postotka sjedećih mjesta, povećanje broja mjesta za novinare, press salon, semafor, razglas i još mnogo toga. Istina je ni da stadion 'Bilino Polje' trenutno ne ispunjava te uslove, ali bi se uz manje korekcije zahtjevi UEFA-e zadovoljili u kratkom vremenskom periodu. Potrebno je proširenje svlačionica, bolja mix zona, a na razglasu se već radi", rečeno je za naš portal.

Sarajevo će u prvoj utakmici play offa Evropske lige 21. augusta ugostiti Borussiju M'gladbach na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš se igra 28. augusta u Njemačkoj.