Bio u društvu braće
16

Evra otkrio šta se dogodilo kada je sreo "neprijatelja" Suareza na ulici

D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Neprijateljstvo između bivšeg nogometaša Patricea Evre i napadača Atletico Madrida Luisa Suareza datira iz 2011. godine kad su igrali za Manchester United i Liverpool, a ono je rezultat rasističkog komentara Urugvajca koji se odnosio na Francuza.

Suarez je suspendovan na osam utakmica nakon što je proglašen krivim za rasističke komentare, a sukob s Evrom je imao nekoliko "epizoda". Evra se želio rukovati sa Suarezom prije mančesterskog derbija, no Urugvajac je to odbijao. Nekadašnji igrač Uniteda je sada otkrio šta se dogodilo kada ga je sreo na ulici.

"Jednog dana sam šetao u Deansgateu u Manchesteru s dvojicom braće, a jedan od njih je ugledao Suareza i to mi rekao. Pogledao sam i rekao sebi 'to je to, ovo je trenutak'. Hodao je, a iza njega sam ugledao njegovu djecu i suprugu. Okrenuo sam leđa, pomislio sam da ako mu želim nešto uraditi, to ne mogu učiniti pred njegovom porodicom. Ne žalim zbog te odluke, jer smatram da bi u suprotnom završilo loše. Tog dana nisam ništa uradio", izjavio je Evra.

Uprkos višegodišnjem neprijateljstvu, slučaj je zatvoren, a Evra je oprostio Suarezu.

"Niko se ne rađa kao rasist, u meni nema mržnje. Ne mogu reći da je Suarez rasist jer ga ne poznajem dovoljno", završio je Evra.