"Dokazali smo da smo u formi"
0

Evra igračima Cityja: Titula ostaje na Old Traffordu

Sarajevo-x.com
Patrice Evra u duelu s Micahom Richardsom iz Cityja (Foto: AFP)
Patrice Evra u duelu s Micahom Richardsom iz Cityja (Foto: AFP)
Nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra je rekao kolegama iz Manchester Cityja da mogu zaboraviti na titulu, jer će ona ostati na Old Traffordu.

Francuz je uvjeren da će se njegov klub vratiti u formu, posebno povratkom povrijeđenih Phila Jonesa, Ashleya Younga i Toma Cleverleya. Crveni vragovi su u posljednje dvije utakmice pobijedili City u FA Cupu i Bolton u Premiershipu čime su se na prvenstvenoj tabeli bodovno izjednačili sa gradskim rivalom.

"U utakmici protiv Cityja smo pokazali da smo u formi. Još uvijek imamo povrijeđenih igrača, ali kad svi budu fit, to će nam dati snagu da osvojimo naslov prvaka. Moramo se odmoriti i usredotočiti na sljedeću utakmicu. Osvojit ćemo ligu", kaže Evra za tabloid The Sun.

U subotnjoj pobjedi protiv Boltona doprinos je dao i Paul Scholes, i to sedam dana nakon što se vratio iz penzije. Postigao je gol u ligi na Old Traffordu nakon tri godine, posljednji je dao još u februaru 2009. Michael Carrick, koji je dao treći gol na utakmici protiv Boltona, otkrio je koliko je naučio od Scholesa tokom niza godina.

"Puno sam gledao njegovu igru i pokušavao usvojiti njegove kvalitete. Puno nam znači njegov povratak, baš kao što puno znači i mlađim igračima koji treniraju s nama", zaključio je Carrick.

Vezani članci