Nogomet
0

Eusebio oduševljen igrom Portugala

FENA
Eusebio (Foto: AP)
Eusebio (Foto: AP)
Portugalska nogometna legenda Eusebio oduševljen je nastupom reprezentacije Portugala u meču drugog kola SP-a protiv Sjeverne Koreje (7:0). Izjavio je da je to jedna od najvećih portugalskih pobjeda u historiji.

"To je fantastično. Ovo je bez sumnje jedna od najvećih pobjeda Portugala, koju sam vidio. Postići sedam golova ekipi koja je pošteno namučila Brazilce, podatak je koji oslikava snagu naše reprezentacije", izjavio je 68-godišnji Eusebio, koji se prisjetio četvrtfinala SP-a 1966., kada je Portugal, nakon zaostatka od 0:3, zahvaljujući njegovim golovima došao do preokreta i pobjede nad Sjevernom Korejom 5:3.

"Nakon ovakve predstave naravno da smo svi veseli", rekao je najbolji strijelac SP-a 1966. za web stranicu Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

"Bilo mi je teže gledati utakmicu, nego kada sam igrao. Kada smo 1966. gubili sa 0:3 nisam bio toliko nervozan kao tokom ove utakmice. Sve dok nismo postigli drugi gol, poslije sam počeo lakše da dišem", kazao je Eusebio.

U posljednjem kolu u grupi Portugal igra protiv Brazila, koji je osigurao plasman u osminu finala. Portugalci imajo četiri boda, Obala Slonovače jedan, dok je bez bodova Sjeverna Koreja.