Nogomet
70

Euro U17: Bh. kadeti pobjedom nad Ukrajinom okončali svoj nastup

Piše: O. T.
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Ukrajinu (2:1) u 3. kolu grupe B Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu.

Ovo je za nas ujedno i prva pobjeda na nekom velikom takmičenju omladinskih kategorija, tako da i ona ima svoju težinu iako smo porazom od Njemačke u 2. kolu izgubili sve šanse za plasmanom u četvrtfinale.

Naš tim u ovom meču nije mogao računati na štopera Rijada Sadikua, koji je dobio crveni karton protiv Njemačke, a zbog zdravstvenih problema na klupi su bili Amar Beširević, Demirel Veladžić i golman Filip Vasilj.

Junak pobjede nad Ukrajinom bio je napadač Benjamin Hadžić, omladinac Bayern Minhena. Hadžić je postigao oba gola za naš tim u ovom meču i oba su stigla u finišu prvog poluvremena.

Prvo je pogodio u 38. minuti, a onda i tri minute kasnije u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Konačnih 2:1 postavio je Kulakov u 69. minuti susreta.

Izabranici Sakiba Malkočevića grupnu fazu završili su na trećem mjestu iza Austrije i Njemačke. Na posljednjem mjestu je Ukrajina.

Za BiH u ovom meču igrali su: Dujmović, Čeliković, Velić, Mirić, Resić, Kovač, Dadić (Beširević), Smajić (Šabanadžović), Vuletić, Vladić (Nedim Hadžić) i Benjamin Hadžić.

Tabela grupe B:

  1. Njemačka 7
  2. Austrija 6
  3. BiH 3
  4. Ukrajina 1