Nogomet
0

Euro: Tuga i nevjerica širom Hrvatske

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatska se oprostila od Evropskog nogometnog prvenstva u Austriji i Švicarskoj u utakmici u kojoj su nogometaši nakon vodstva pogotkom Klasnića u 119. minuti trebala samo privesti utakmicu kraju, ali su dozvolili Semihu da izjednači rezultat pa su o pobjedniku odlučivali penali.

Turci su tu bili puno prisebniji jer su Modrić i Rakitić promašili okvir gola, dok je udarac Petrića vratar Rustu obranio i odveo svoju ekipu u polufinale.

A čitava Hrvatska je očekivala da se tu nađu Bilićevi odabranici koji su imali sve u svojim nogama, ali su i oni dozvolili Turskoj da nakon Švicarske i Češke i protiv Hrvata preokrenu rezultat i suze radosnice navijača zamijene suzama tuge i razočarenja.

U Zagrebu se, na već tradicionalnim okupljalištima, na Trgu bana Jelačića i na jezeru Bundek, okupilo nekoliko desetaka hiljada navijača koji su na velikim ekranima s uzbuđenjem pratili utakmicu koja je Hrvatsku mogla prvi put uvesti u polufinale Evropskog prvenstva.

Po gotovo istom scenariju utakmica se pratila i na trgovima većine gradova Splitu, Rijeci, Puli, Osijeku, Varaždinu, Šibeniku, Dubrovniku, Virovitici, Sisku...

Erupcija oduševljenja dogodila se u posljednjoj minuti drugog produžetka kada je Klasnić nakon odličnog ubačaja Luke Modrića glavom proveo loptu u mrežu. Od veselja i radosti malo je ko vidio izjednačujući pogodak rezervnog igrača Semiha.

Nakon puno sigurnijeg izvođenja jedanaesteraca u kojoj su Turci postigli tri pogotka, a samo je Dario Srna uspio savladati sigurnog Rustua.

Nogometaše Turske sada čeka polufinalna utakmica s Njemačkom, koja će se igrati u srijedu, 25. juna, u Baselu u 20.45 sati, i u kojoj će Turska ponovno biti oslabljena za nekoliko standardnih igrača koji su ozlijeđeni ili dobili drugi žuti karton.