Nogomet
0

Euforija trese BiH: U Litvaniji maksimalno, borbeno i motivisano

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna pobjeda dijeli nogometnu reprezentaciju BiH od plasmana na Mundijal koji će se 2014. godine održati u Brazilu. Zmajevi u utorak u Kaunasu trebaju savladati Litvaniju i ispunit će san navijača našeg državnog tima širom svijeta. Pred presudan dvoboj Papetovih izabranika euforija trese BiH. Usudili bi se reći - iskače iz okvira. Naravno, svi smo ubijeđeni da će naši reprezentativci posao završiti do kraja i da ćemo konačno učestvovati na velikom nadmetanju.

Džeku, Ibiševića, Pjanića i saigrače bodrit će u Litavniji nekoliko hiljada vatrenih navijača. Uz prepoznatljiv naboj naši će se osjećati kao da igraju kod kuće. Ako tome dodamo kvalitet, maksimalan angažman, borbenost i motiv koji neće nedostajati, onda je jasno da sa puno optimizma možemo očekivati sudar u Kaunasu.

BiH ima ekipu koja je kvalitetnija od litvanske. BiH je respektabilna i snažna, reprezentacija koja u ovom trenutku igra ofanzivan i učinkovit nogomet. Tako će se izabranici Safeta Sušića ponašati na terenu. Igrat će otvorenog garda i za gol više. Rani pogodak Zmajeva smanjio bi pritisak i odredio dalji tok utakmice.

Dakako, uzdamo se u Papeta i saradnike. Sigurni smo da će povući najbolje poteze. Činjenica je da aktuelna reprezentacija igru bazira na talentu i to nas potiče da sa puno povjerenja očekujemo trijumf.

Također, naš glavni adut bit će sjajan napad koji svakoj selekciji može postići pogodak. To potvrđuje i lista strijelaca evropskih kvalifikacija na kojoj Džeko i Ibišević zauzimaju drugo i treće mjesto. I ostale linije su u dosadašnjem toku kvalifikacija bili na visokom nivou.

Odlazak na planetarni izlog nogometa bio bi veliki uspjeh za našu zemlju kojeg često nismo ni svjesni. U zaključku, BiH je kreativna, talentirana, raznovrsna, gladna uspjeha i maksimalno podržana u javnosti. Ukoliko Zmajevi osvoje tri boda u utorak, u što ne sumnjamo, bit će veselo u Kaunasu, ali i širom BiH.