Nogomet
34

Ermin Zec: Drago mi je što selektor Sušić računa na mene

Piše: J. H.
Ermin Zec, član turskog Genclerbirligija, našao se danas na proširenom spisku nogometnih reprezentativaca BiH koji konkurišu za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.
Ermin Zec u duelu sa Francuzom Philippeom Mexesom (Foto: AFP)
Ermin Zec u duelu sa Francuzom Philippeom Mexesom (Foto: AFP)
Iako se očekivalo da će sjajni 26-godišnji napadač biti na prvobitnom spisku Sušića objavljenom prije nekoliko dana, to se nije desilo. Ipak, povremeni reprezentativac uvršten je danas u dodatnih šest igrača rezervista koje će Pape prijaviti za učešće na Mundijalu.

"Drago mi je što se nalazim na širem spisku i što selektor Sušić računa na mene. Igrati za reprezentaciju BiH je najveća čast koju može imati jedan bh. nogometaš", kaže Zec za Klix.ba.

Pored Džeke, Zec je trenutno drugi najbolji napadač BiH kada je riječ o formi. U posljednjih sedam utakmica postigao je pet golova, uključujući i onaj Galatasarayju u Istanbulu.

"Volio bih ići u Brazil jer je to san svakome. Ali, ako bi to značilo povredu nekog od naših igrača, to ne bih volio jer svi oni kao i ja žive za to i blizu su ispunjenja sna", dodaje Zec.

Osim njega, na spisku rezervnih reprezentativaca se još nalaze Dejan Bandović (FK Sarajevo), Zoran Kvržić (NK Rijeka), Srđan Stanić (FK Željezničar), Miroslav Stevanović (Sevilla) i Adnan Zahirović (FC Bochum).