Nogomet
71

Ermin Bičakčić: Trebamo završiti ovaj posao kako smo planirali

Piše: E. M.
Ermin Bičakčić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ermin Bičakčić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ermin Bičakčić stigao je u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje će sa ostatkom ekipe trenirati za predstojeće odlučujuće utakmice naše reprezentacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Bičakčić je na početku svoga obraćanja kazao kako su svi svjesni kakav kvalitet i igru ima selekcija Irske, ali da će naša reprezentacija imati dobar plan kako bi odgovorila na taj zadatak.

"Najviše pažnje moramo obratiti na našu igru i kvalitet, uvjeren sam da možemo pobijediti. Ovo su izuzetno važne utakmice, to svi znamo i još je važno da se što bolje pripremimo. Da li ću igrati, ovisi o selektoru. Ja sam uvijek dolazio na okupljanje, dajem sve od sebe, minutažu imam i u Bundes ligi i spreman sam na svaki način, ali najboljih jedanaest će igrati i najvažnije je pobijediti", izjavio je Bičakčić.

Baš kao i Hajrović, i Bičakčić je prokomentarisao igru Irske u utakmici protiv Njemačke, međutim, istakao je da ta utakmica ne treba biti mjerilo našoj ekipi.

"Mi smo svi gledali kvalifikacije i drugih ekipa. Vidjeli smo njihovu utakmicu protiv Njemačke, ono je bila specijalna utakmica sa Irskom, ali na nju ne trebamo obraćati mnogo pažnju. Moramo gledati kakav individualni i kolektivni kvalitet oni posjeduju. Mi svi znamo gdje smo bili, ovdje sada stojim i pričam vama kako moramo igrati protiv Irske. Nikog nismo potcijenili, zato smo gdje jesmo. Hvala Bogu da smo izborili mjesto za baraž i sada trebamo završiti ovaj posao kako smo planirali", dodao je Bičakčić.

Svoje prvijence za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Žilini postigli su upravo Bičakčić i Hajrović te su time ispisali historiju naše reprezentacije. Na pitanje novinara da li očekuje minutažu i možda da ponovo odluči plasman naše reprezentacije, Bičakčić je kazao:

"Ko god da je na terenu mora dati sve od sebe, ginuti za državu i navijače i to je jasno. Ne sumnjam da će dati sve od sebe. Najvažnije je da odemo u Francusku, a ne da li sam igrao pet, deset ili devedeset minuta".

Prvi trening naša reprezentacija će imati večeras, ali će biti zatvoren za medije. Sutra u 11 sati u trening centru Zmajevo gnijezdo bit će održan drugi zvanični trening Zmajeva gdje će biti omogućen i pristup novinarima.